"Jalan dakwah hanya satu. Jalan inilah yang dilalui oleh Rasulullah s.a.w. dan para sahabat baginda. Demikian juga kita dan para pendokong dakwah, sama-sama melaluinya berpandukan taufik dari Allah s.w.t. Kita dan mereka melaluinya berbekalkan iman, amal, mahabbah (kasih sayang) dan ukhuwwah (persaudaraan). Rasulullah s.a.w. menyeru mereka kepada iman dan amal, kemudian menyatupadukan hati-hati mereka di atas dasar mahabbah dan ukhuwwah. Berpadulah kekuatan iman, kekuatan akidah dan kekuatan kesatuan. Jadilah jamaah mereka jamaah yang ideal sebagai model. Kalimahnya mesti lahir dan dakwahnya pasti menang walaupun ditentang oleh seluruh penghuni muka bumi ini." [Syeikh Mustafa Masyhur]

Followers

Sunday, January 29, 2012

Hadis Super Saiya



Sape yang tau Super Saiya tu ape?

Sape yang xpernah dengan perkataan "Super Saiya"? 

Nampaknya majoriti yang tau..bgus3..xyahla nk terangkan panjang2..hehe..

Maknenya, anda ni peminat setia Dragon Ball lah yer???

Samela kita!!!

Habistu..ape kaitan hadis ni dengan Super Saiya???
Cube perhatikan btol2 pada hadis tu...

"Demi Allah Sesungguhnya muka-muka mereka bercahaya dan mereka itu di atas cahaya"

[Inilah sebabnya hadis ni dipanggil hadis Super Saiya]

Tgk Goku tu...

Mukanya bercahaya dan seluruh badannya dikelilingi oleh cahaya.

Mudah kan nk jd Super Saiya???

Semua orang layak nk jd Super Saiya.


Ada KASIH SAYANG = Boleh jadi SUPER SAIYA

1 comment:

Aqilah said...

Assalam
Aseef,nak tanya. Saudara pasti mafhum hadis Super saiya ni? Saya ada google, then apa pula jumpa hadith ni mafhumnya dari-> Riwayat Ahmed

Just suspicious. Nak sebarkan, tapi takut pulak sebab tak jelas mafhumnya. Aseef, sekadar ingin tahu saja :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...