"Jalan dakwah hanya satu. Jalan inilah yang dilalui oleh Rasulullah s.a.w. dan para sahabat baginda. Demikian juga kita dan para pendokong dakwah, sama-sama melaluinya berpandukan taufik dari Allah s.w.t. Kita dan mereka melaluinya berbekalkan iman, amal, mahabbah (kasih sayang) dan ukhuwwah (persaudaraan). Rasulullah s.a.w. menyeru mereka kepada iman dan amal, kemudian menyatupadukan hati-hati mereka di atas dasar mahabbah dan ukhuwwah. Berpadulah kekuatan iman, kekuatan akidah dan kekuatan kesatuan. Jadilah jamaah mereka jamaah yang ideal sebagai model. Kalimahnya mesti lahir dan dakwahnya pasti menang walaupun ditentang oleh seluruh penghuni muka bumi ini." [Syeikh Mustafa Masyhur]

Followers

Tuesday, January 12, 2010

ANDAI MALAYSIA DISERANG...!!!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIIM...

Pertama sekali saya ingin mengucap syukur kepada Ilahi kerana masih lagi memberi peluang kepada saya untuk menulis pada kali ini. Artikel yang saya postkan ini sebenarnya telahpun dipostkan pada suatu ketika dulu tapi saya rasa terpanggil untuk postkan semula kerana saya rasa artikel ini amat bermanfaat untuk kita muhasabah bersama.

Artikel ini sebenarnya mengajak kita supaya sedar akan perkara yang berlaku di sekeliling kita di seluruh dunia, tambahan pula apa yang berlaku kepada negara yang mempunyai manusia yang seagama dengan kita; iaitu ISLAM.

Selamat membaca...

Apabila negara2 Islam yang lain dilanda peperangan atau diserang oleh askar kafir…

Kita sering mendengar pemimpin-2 kita menggunakan modal seperti ini..
"Kita patut bersyukur kerana Malaysia aman dan damai…”

Tetapi pernahkah kita berfikir sejenak, sejarah ditulis setelah ia berlaku, tetapi sejarah tidak dapat diramal ketika ia sedang berlaku.

Ketika rakyat Islam Bosnia disembelih oleh paramilitari Serb, pada malam sebelumnya mereka hidup seperti biasa dan tidak pernah terlintas bahawa keesokan harinya akan bermulanya hari celaka bagi mereka.

Jadi, sementra masa tidak mencemburui kita, cubalah kita berfikir secara reverse engineering iaitu: Bagaimana jika kita yang diserang oleh kuasa kuffar seperti negara Islam lain, dan negara Islam yang lain pula jadi macam kita?


MALAYSIA DISERANG ???

AMERIKA menyatakan Malaysia sarang pengganas, ada pejuang Hizbullah terlepas ke malaysia, lalu mereka menghantar Kapal Pengangkut Pesawatnya (CARRIER) di Selat Melaka dan di Laut China Selatan, menghantar kapal selam nuklearnya dgn muatan peluru berpandu membawa armada tentera untuk menyerang malaysia.

AMERIKA menyuruh negara berhampiran dengan Malaysia yang merupakan sekutu rapatnya SINGAPURA di selatan, THAILAND di Utara dan FILIPINA di Timur menyerang Malaysia dengan alasan memburu pengganas al-Qaeda atau Hizbullah sama seperti alasan Israel menyerang Lubnan.

Walaupun Malaysia menyatakan Malaysia negara bebas daripada pengganas, tapi tentera Kuffar tetap menyerang Malaysia juga sama seperti mereka menyerang Iraq kerana mereka mendakwa Iraq ada senjata pemusnah, Afghanistan ada Pengganas Taliban, Lubnan ada Pengganas Hibullah dan Malaysia ada Pengganas Jemaah Islamiah.

Malaysia tetap mempertahankan Malaysia ini tidak ada pengganas tetapi suara kita tidak dihiraukan sama seperti mereka tidak hiraukan Afghanistan , Iraq dan Lubnan.

Sebelum tiba saat MALAYSIA DISERANG ini, Perdana Menteri kita, YB Wakil Rakyat, Parlimen dan ADUN semuanya cabut lari ke luar negara dengan jet dan pesawat peribadi masing-masing. Mereka ada duit untuk cari perlindungan di luar negara.

Maka, tinggallah rakyat Melayu Islam yang miskin hina ini di negara sendiri, menunggu masa untuk diserang oleh tentera Kuffar AMARIKOS dan sekutunya. Barulah rakyat tahu bahawa pemimpin Melayu yang dijadikan pemimpin sebelum ini tidak sama seperti Khalifah Umar Al-Khattab, Khalifah Ali Abi Thalib, Khalifah Khalid Al-Walid, Khalifah Salahuddin Al-Ayubb, yang sanggup berada dibarisan hadapan berdepan dengan musuh-musuh Islam.

SAAT Peperangan bermula…

Tempat yang mula-mula sekali dibom adalah Putrajaya, diikuti negeri-negeri lain. AMERIKA dan Sekutunya mengebom, melancar peluru berpandu, membedil, menembak Rakyat Malaysia, mereka membunuh Orang2 tua, perempuan dan anak-anak kecil orang melayu islam kita sama seperti Yahudi menembak dan membunuh rakyat Lubnan yang tak berdosa!!!

AMERIKA dan sekutunya menyerang MALAYSIA secara besar-besaran. Apabila selesai pesawat pejuang di Selat Melaka mengebom Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Kuala Lumpur datang lagi pesawat musuh silih berganti!!!
Apabila selesai pesawat pejuang di laut China Selatan mengebom Kelantan, Terengganu, Pahang, datang lagi pesawat musuh silih berganti. Johor pula dibedil dengan peluru berpandu jarak sederhana SINGAPURA .

Kemudian, Pasukan Darat tentera Bersekutu mara semakin dekat dengan rumah anda, menendang pintu rumah anda. Ketika itu anda bersama dengan Isteri yang sarat mengandung dan 3 orang anak anda berada dalam ketakutan di dalam rumah.

Kemudian, Tentera bersekutu memperkosa anak perempuan anda yang berusia 12 tahun di depan mata anda sebagaimana tentera Serbia memperkosa umat Islam Bosnia. Setelah anak perempuan anda diperkosa,...

DAMMMMMM…

Anak kesayangan anda mati ditembak oleh tentera bersekutu tersebut.
Sebelum ini anda melihat anak umat islam Lubnan, Palestin mati ditembak., nda tidak mempunyai perasaan apa-apa. Sekarang berlaku kepada diri sendiri baru tahu perasaan sedih anak mati ditembak di depan mata sendiri!

Anda menangis ketakutan….

Tentera bersekutu merampas Isteri anda yang sarat mengandung, dibawa menaiki trak untuk dijadikan habuan tentera dalam kem. Anda dipukul separuh mati oleh tentera bersekutu lalu meninggalkan anda patah riuk berlumuran darah. Anda sangka anda sudah mati tetapi umur anda masih panjang; anda masih hidup. Kemudian anda merangkak menuju ke hutan berhampiran disebuah bukit untuk menyembunyikan diri.

Anda mengalirkan air mata…
INGAT AKAN ALLAH….

Ujian peperangan berlaku didepan mata anda sekarang. Anda sebelum ini tidak pernah terlintas dengan peperangan. Kita sering disogokkan negara kita aman, tiada peperangan, tiada pertumpahan darah tiba-tiba hari ini diuji berlaku peperangan.

Pemimpin tersebut yang menyatakan negara kita aman cabut menghilangkan diri. Anda sudah tiada siapa lagi didunia ini. Anak perempuan diperkosa dan dibunuh didepan mata. Anak kecil ditembak didepan mata. Isteri dirampas untuk diperkosa didepan mata!!! Kawan-kawan, sahabat taulan ramai yang terkorban! dan tidak kurang juga yang cedera parah.

Dipuncak bukit anda melihat kampung halaman anda terbakar. Mayat orang melayu Islam bergelimpangan mati terutama golongan orang tua dan kanak-kanak yang tidak sempat melarikan diri…mereka tidak bernasib baik seperti anda.

Di atas bukit itu juga, anda melihat beribu-ribu Tentera bersekutu berkumpul untuk membunuh dan menembak saki-baki orang melayu Islam yang masih selamat, mengerledah setiap ruang yang ada untuk memburu Al-Qaeda, Hizbullah atau Jemaah Islamiah tetapi umat Islam lain yang jadi mangsa…

Sementara menunggu sakaratul maut menjemput anda apabila anda berhadapan dengan Tentera bersekutu nanti….


Apa yang anda Harapkan pada masa itu????

Tiada perkara lain yang anda harapkan kecuali…

BANTUAN ALLAH….

BANTUAN TENTERA UNTUK MEMBELA AGAMA ALLAH…

ANDA MENGHARAPKAN UMAT ISLAM DARI NEGARA LAIN MEMBERI BANTUAN KETENTERAAN KEPADA MALAYSIA … ANDA MENGHARAPKAN SAUDARA SEAGAMA DENGAN ANDA MELINDUNGI ANDA DARIPADA SERANGAN TENTERA KUFFAR!!!! ANDA MENGHARAPKAN BANTUAN TENTERA JIHAD FI SABILILLAH DARIPADA INDONESIA, SELATAN THAILAND, BANGLADESH, PAKISTAN,DAN NEGARA OIC YANG LAINNNNNN…..BAGI MELAWAN TENTERA PENCEROBOH BUMI MALAYSIA INI.

Tetapi tunggu punya tunggu…. bantuan ketenteraan tidak kunjung tiba…

ANDA TERDENGAR UCAPAN DARIPADA PEMIMPIN DUNIA ISLAM YANG LAIN menyatakan:

“Kami Negara-Negara Islam Mengutuk tentera PENCEROBOH menyerang Malaysia”

“Kami akan menghantar 10 000 Tentera pengaman ke MALAYSIA selepas tamat perang nanti…setelah habis kawasan Malaysia dibom oleh tentera bersekutu”
(Presiden NAM )


“Tak apa… selepas peperangan tamat… Kami akan menghantar para pendakwah ke Malaysia untuk mendidik rakyat Malaysia ” (Wakil Penduduk Islam Selatan Thailand )

“Kami akan menghantar bekalan makanan dan ubatan kepada Penduduk Islam Malaysia yang dilanda peperangan” (Pemimpin Arab Saudi)

APA PERASAAN ANDA APABILA MENDENGAR UCAPAN PEMIMPIN-PEMIMPIN ISLAM SEPERTI DI ATAS DIKALA ANDA MEMERLUKAN BANTUAN KETENTERAAN DARIPADA MEREKA???

Fikir-fikirkanlah!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...